Duurzaam reizen

Verantwoorde manier van reizen

Mari Mari Travel richt zich op het behoud en de samenwerking met de natuur, het milieu en de plaatselijke bevolking. Respect hebben voor bestaande culturen en tradities vinden wij belangrijk. Een ‘groene’ manier van reizen & leven is onvermijdelijk als wij willen dat de aarde een prachtige plaats blijft voor ons bestaan. Wij zijn ons hier bewust van. U zult onze normen en waarden terug vinden in onze reizen.

Duurzaamheid

Één van de zaken die wij belangrijk vinden als bedrijf is om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Onze reizen zijn voorzien van verantwoorde toerisme. Dit houdt in dat de waarden van de lokale bevolking, lokale tradities en de natuur & milieu van groot belang worden geacht. Wij houden rekening met het gebruik van lokale partners, gidsen en teamleden. Daarnaast houden we rekening met de selectie van accommodaties en het uitvoeren van onze excursies in de beschermde natuurgebieden.

Dezelfde visie delen

Graag geven wij aan hoe u op een groenere manier kunt reizen.

Nationaal parken

U zult tijdens de reis in ongerepte natuurgebieden komen. Let tijdens het wandelen op dat je niet tot nauwelijks afwijkt op ongerepte ondergronden. Jaarlijks passeren vele mensen door deze unieke ecosystemen en deze gebieden verdienen veel respect. Let ook op dat u geen afval achter laat.

Bio verzorgingsproducten

In vele plekken in Zuid Amerika komt al het douchewater in het grondwater terecht en wordt het water niet zoals in Nederland opgevangen, gefilterd en verschoond. Uiteindelijk komt al het wat in de oceaan terecht. Dit wetende zou het geen schade aan het milieu geven, mocht u biologisch afbreekbare producten gebruiken tijdens uw reizen. Deze  producten worden makkelijker door de natuur gefilterd. Denk ook aan zonnebrandcrème dat direct in de rivieren en meren terecht komt.

Koop bij lokale bedrijven

Koop seizoensfruit en of groente bij de plaatselijke groenteboeren. Tijdens het seizoen komen deze vruchten uit de omgeving. Daarnaast sponsort u de lokale bevolking. Denk ook aan souvenirs en lokale producten. Wij helpen u graag bij het geven van tips per reisplek.

Groenere manieren van vliegen

Investeer in GreenSeat, verminder de overstap vluchten en boek doorgaans directe vluchten. 

U kunt uw gemaakte CO2 uitstoot compenseren met GreenSeat. Zij zorgen dat de hoeveelheid CO2 niet toeneemt, door op een andere plek het aantal CO2 te verminderen. Dit realiseren zij door bijvoorbeeld te investeren in het windmolenproject in India. Dit maakt duurzame energie mogelijk in ontwikkelingslanden en zorgt voor minder CO2 uitstoot en een verbetering van de leefomstandigheden voor de lokale families in het gekozen gebied.

Via deze tool van Greenseat kunt u uw CO2 compensatie uitrekenen en uiteindelijk compenseren.

Copyright © 2018 – 2020 Mari Mari Travel
Ontwikkeld en onderhouden door
Mari Mari Travel | Privacy

Uw Zuid Amerika reisspecialist
24/7 Assistentie
Volledige service + advies op maat

Copyright © 2018-2020 Mari Mari Travel
Ontwikkeld en onderhouden door Mari Mari Travel | Privacy