Algemene voorwaarden

Algemeen

Mari Mari Travel organiseert selfdrive, reizen op maat en groepsreizen in Zuid Amerika: Chili en Argentinie. Om uw boeking te voltooien dient u akkoord te gaan met de algemene voorwaarden van Mari Mari Travel. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle reizen, overeenkomsten en overige rechtsbetrekkingen tussen de reiziger en Mari Mari Travel. Neem onze algemene voorwaarden zorgvuldig door voordat u een reis gaat boeken.

Boeking

U ontvangt bij elke reisvoorstel / offerte een boekingsformulier. Nadat u akkoord bent gegaan met uw persoonlijke reisvoorstel, kunt u uw reis definitief gaan boeken. Wij vragen u om vervolgens het boekingsformulier in te vullen – te controleren op correcte informatie – en schriftelijke per e-mail naar Mari Mari Travel terug te sturen. Zodra het boekingsformulier is verstuurd is de boeking definitief. Vanaf die dag gelden onderstaande regels.

Na boeking gaan wij de gehele reis reserveren, dit betreft alle reisonderdelen die voor uw reis van toepassing zijn, waarvan onder andere: accommodaties, excursies, autohuur, materiaalhuur en eventuele reisverzekeringen en vliegtickets. In een geval dat een bepaald hotel, excursie of auto niet beschikbaar is, dan zullen we u een alternatief voorstel doen. Het is mogelijk dat hier meer kosten aan verbonden zijn. Met name voor het hoogseizoen raden wij aan om ver van tevoren te boeken, om mogelijke teleurstellingen te voorkomen.

Zodra alle reserveringen bevestigd zijn, ontvangt u per e-mail van ons de factuur. De factuur is tevens uw boekingsbevestiging.

betalingsvoorwaarden

Wij verzoeken u om een aanbetaling van 25% binnen 10 dagen na factuurdatum over te maken. Het restant van de betaling dient u uiterlijk 60 dagen voor de vertrekdatum van de reis over te maken. Als u korter dan 60 dagen vóór vertrek boekt, dan verzoeken wij u bij ontvangst van de factuur, om een directe betaling van het hele bedrag over te maken.

Indien wij uw internationale vluchten boeken, verzoeken wij om 100% van het bedrag van de vliegtickets over te maken binnen 7 dagen na factuurdatum. Dit vanwege dat de luchtvaartmaatschappijen directe betalingen van ons vereisen.

Al onze prijzen zijn inclusief BTW. De boekingskosten bedragen € 25,- per reis, waarvan €15,- bedraagt reisgarantie GGTO. U ontvangt van ons een bevestiging van elke bovengenoemde overschrijving. Eventuele bank- of transactiekosten zijn voor rekening van de zender.

Alle betalingen gelieve over te maken op rekeningnummer, ING bank Groningen: NL 17 INGB 000 545 4703

Annuleringsvoorwaarden

Mocht het zo zijn dat u uw reisovereenkomst moet annuleren. Dan verzoeken wij u om ons direct op de hoogte te stellen door middel van het sturen van een e-mail. Uw annuleringsverzoek is van kracht op de datum dat wij deze hebben ontvangen. Als u een reis annuleert zijn daar de volgende kosten aan verbonden: 

•  Bij een annulering van meer dan 60 dagen voor vertrek behoudt Mari Mari Travel een deposito van 25% van de totale reissom;
•  Bij een annulering van meer dan 60 dagen tot en met 43 dagen voor vertrek behoudt Mari Mari Travel een deposito van 50% van de totale reissom;
•  Bij een annulering van meer dan 42 dagen tot en met 29 dagen voor vertrek behoudt Mari Mari Travel een deposito van 75% van de totale reissom;
•  Bij een annulering van meer dan 28 dagen tot en met 15 dagen voor vertrek behoudt Mari Mari Travel een deposito van 90% van de totale reissom;
•  Bij een annulering vanaf 14 dagen voor vertrek of in geval van no-show behoudt Mari Mari Travel een deposito van 100% van de totale reissom.

Voorbehoud wijzigingen

Wij verkopen avontuurlijke reizen. Het kan voorkomen dat er wijzigingen, ter plaatse of voor vertrek, in: accommodatie, route, excursie of vervoer ontstaan door overmachtsomstandigheden. Mari Mari Travel zal er alles aan doen om uw reis voort te zetten en zal een vervangend alternatief verzorgen. In geval van wijzigingen voorafgaande aan het vertrek zal u direct op de hoogte gesteld worden.

groepsreizen

•  Elke groepsreis die Mari Mari Travel organiseert, kan pas van start gaan bij voldoende deelname. Wij geven bij elke groepsreis de minimale en maximale aantal deelnemers aan. In het uitzonderlijke geval, uiterlijk 60 dagen voor de start van een groepsreis kan de groepsreis door Mari Mari Travel geannuleerd worden bij te weinig deelname, zonder aansprakelijk gesteld te kunnen worden. De reiziger zal de reeds betaalde reissom direct terugbetaald krijgen.

•  De prijzen van de groepsreizen die wij aanbieden zijn berekend op basis van de gehanteerde tarieven in het buitenland op 01/06/2018. De totale prijs werd opgemaakt met een wisselkoers van € 1 = 1,25 usd. Indien er sprake is van een verschil van 5% (hoger of lager) in de dollarkoers ten opzichte van de gehanteerde koers in de offerte, dan behouden wij het recht op een prijsaanpassing en dit geschiedt 4 weken voor vertrek. 

•  U zult normaal gesproken 1 gids per 9-persoonsgroep treffen en 2 gidsen wanneer de groep uit 10 of meer personen bestaat. In sommige gevallen, tijdens activiteiten, worden er meerdere gidsen ingezet.

Selfdrive 4×4 reizen

•  Mari Mari Travel fungeert alleen als tussenpersoon bij autoverhuur. Het contract voor autohuur wordt ter plaatste getekend tussen de verhuurder en u. Voor het huren van een auto in Zuid-Amerika moet men 5 jaar in bezit zijn van een geldige rijbewijs. Een creditcard is verplicht bij het huren van uw auto, vergeet deze niet mee te nemen.

•  Op onze website vindt u de benodigde informatie over onze selfdrive reizen voor een zeker en veilig avontuur. We verzoeken u om de algemene voorwaarden van 4×4 autohuur aandachtig door te nemen. Voor eventuele vragen, wij helpen u graag.

Actieve reizen

•  Om te bepalen of een reisprogramma geschikt is voor u met betrekking tot fysieke eisen, hebben we onze actieve reizen onderverdeeld in 3 verschillende conditie niveaus: Ontspannend (licht), Actief (gemiddeld) en Uitdagend (zwaar). De waarderingen zijn relatief en geven een combinatie weer van intensiteit en duur, evenals vele andere factoren zoals afstand, terrein, omgevingsomstandigheden en het weer. 

•  Ontspannend (licht) – Deze reizen zijn over het algemeen geschikt voor alle mensen en geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en oudere volwassenen in goede gezondheid. U kunt comfortabel deelnemen aan maximaal 3 uur lichamelijke activiteit per dag. De activiteiten zijn van lichte tot matige intensiteit in een eenvoudig tempo.

•  Actief (gemiddeld) – Deze reizen zijn bedoeld voor actieve mensen die comfortabel aan 4 tot 5 uur fysieke activiteit per dag kunnen deelnemen. 

•  Uitdagend (zwaar) – Deze reizen zijn ontworpen voor mensen die een actief leven leiden en comfortabel kunnen deelnemen aan maximaal 6-8 uur aan lichaamsbeweging per dag. Programma’s op dit niveau omvatten over het algemeen enkele activiteiten met een hogere intensiteit en / of een krachtiger tempo. 

Reisverzekeringen

De reis- en annuleringsverzekeringen van Mari Mari Travel worden verzorgd door Allianz Global Assistance. Voor een veilige en fijne reis verzoeken wij u om de juiste verzekeringen af te sluiten voor uw reis. Ter bescherming van onze reizigers stellen wij het verplicht om met een reisverzekering op reis te gaan tijdens een Mari Mari Travel reis. Naast een reisverzekering is het aan te raden een annuleringsverzekering af te sluiten, maar deze is niet verplicht voor deelname. U kunt zich ook verzekeren via een andere maatschappij. Hier vindt u alle benodigde informatie met betrekking tot de reisverzekeringen voor de reizen met Mari Mari Travel. 

Mocht u graag uw reisverzekering via Mari Mari Travel geregeld willen hebben, dan dient u akkoord te gaan met de offerte waarin wij een polisopmaak hebben gegeven. De kosten van de polis worden automatisch afgeschreven van uw opgegeven rekening.  

vliegtickets

•  Voor de vliegreizen dient u voor internationale vluchten zich steeds minimaal 3 uur voor vertrek aan te bieden voor het inchecken. Voor nationale vluchten dient u zich minimaal 2 uur voor vertrek aan te melden.

•  De door ons geboekte vliegtickets voor uw reis vallen veelal niet onder onze annuleringsvoorwaarden. Wij volgen de annuleringsvoorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappijen. In de meeste gevallen worden deze niet vergoed. Wilt u liever zekerheid, dan adviseren wij u om een vliegticket annuleringsverzekering af te sluiten, of een annuleringsverzekering voor de hele reis af te sluiten. Bij een eventuele annulering van de reis bent u verzekerd. Wij kunnen deze verzekering voor u afsluiten. 

Accommodaties

Accommodatie prijzen in Chili en Argentinie zijn exclusief btw (behalve Ushuaia). Reizigers die minder dan 90 dagen reizen door deze landen, hebben vrijstelling op deze btw betaling. Tijdens het inchecken in één van uw accommodaties in Chili en in Argentinie wordt er een kopie van uw paspoort gevraagd, hiermee toont u aan dat u geen inwoner bent van Chili of Argentinië, ook kan er gevraagd worden naar uw stempel van aankomst in uw paspoort. Als u niet aan deze voorwaarden kan voldoen, wordt u gevraagd de btw van de accommodatie te betalen.

Reisdocumenten

•  Voor alle reizen via Mari Mari Travel is  een internationaal paspoort met geldigheid tot 6 maanden na terugkeer vereist. Let erop dat uw paspoort voldoende lege pagina’s bevat.

•  Een visum aanvraag is niet nodig indien u minder dan 90 dagen verblijft.

•  Voor vluchten via de V.S of Canada dient de reiziger steeds zelf, online, een ESTA of een ESA-toestemming aan te vragen.

•  U bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van de juiste reisdocumenten tijdens uw reis. We verzoeken u om alle reisdocumenten zelf te controleren op correctheid en geldigheid.

Gezondheid en Vaccinaties

•  Mari Mari Travel voorziet u in informatie omtrent gezondheid en vaccinaties. Voor exacte informatie over vaccinaties en gezondheid op reis, raden wij u aan om uw huisarts te raadplegen. Ook kunt u op deze website kijken voor alle informatie met betrekking tot vaccinaties per land in Zuid Amerika. We raden u aan om uw reisplannen te bespreken met de huisarts om te controleren of u over de geschikte conditie beschikt voor de reis die u wilt ondernemen.

•  Wij verzoeken u als reiziger om ons alle relevante persoonlijke informatie te verstrekken die van invloed kunnen zijn op de uitvoering van de reis. Hierbij kunt u denken aan allergieën, ziektes, handicaps, gewenste of noodzakelijke diëten en algemene conditie. U accepteert dat deelnemen aan een reis een mate van fysieke gesteldheid en gezondheid vereist. 

reisgarantieregeling GGTO

Mari Mari Travel is aangemeld bij de Stichting GGTO onder lidmaatschapnummer 1491. Hiermee voldoen wij aan de wettelijke verplichting om een garantie aan haar klanten te bieden. De GGTO garantiefonds biedt reizigers garantie voor het terug ontvangen van de reisgelden en eventuele vergoedingen voor een terugreis als wij als reisbureau in onvermogen zouden raken. In 2016 zijn er geen schades uitgekeerd volgens de GGTO.

Overmacht

Indien Mari Mari Travel te maken krijgt met overmacht, waaronder alle onvoorzienbare omstandigheden vallen die buiten de macht van Mari Mari Travel ligt, zoals bijvoorbeeld: stormen, overstromingen, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, (bos)branden, oorlog of dreiging van oorlog, burgerlijke onrust of overheidsingrijpen, dan kunnen vertragingen of veranderingen aan de reis voorkomen. We zullen u onmiddellijk op de hoogte brengen hiervan. Mari Mari Travel zal niet verantwoordelijkheid gehouden kunnen worden voor dit soort gebeurtenissen of gevolgen daarvan.  

Klachten

Mocht het voorkomen dat u klachten ondervindt tijdens uw reis, dan dient u deze onmiddellijk te melden aan de reisbegeleiding. Zij zullen er alles aan doen om de klacht zo snel mogelijk op te lossen. Indien er geen bevredigende oplossing wordt gevonden, dient u deze klacht, binnen 28 dagen, na afloop van uw reis per e-mail bij Mari Mari Travel in. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor klachten die niet zijn gemeld volgens de hierboven beschreven procedure.

Aansprakelijkheid

•  Mari Mari Travel is aansprakelijk voor een goede uitvoering van de reis volgens de reisovereenkomst.   

•  Mari Mari Travel is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van gebrekkige of ontbrekende medische voorzieningen, communicatiemiddelen en infrastructuur in bepaalde gebieden. U dient zich bewust te zijn van deze situaties en zal deze risico’s dragen.  

•  Mari Mari Travel is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van het niet kunnen deelnemen aan de reis vanwege verlies, beschadiging en / of tekortkomingen van uw reisdocumenten en reisbescheiden.

•  Alle deelnemers aan de reizen van Mari Mari Travel zijn zich er bewust van dat zij zich verkeren in voldoende fysieke en mentale conditie om de reis te maken en zullen Mari Mari Travel niet aansprakelijk kunnen stellen voor schade of ongevallen vanwege onvoldoende fysieke of mentale gezondheid.

•  Mari Mari Travel is niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van onvoorziene gebeurtenissen zoals weersomstandigheden, aardbevingen, tsunami’s, overstromingen, epidemieën, defecten, stakingen, wegblokkades, opstanden, vertraging, wijziging of annulering van vluchten. Extra vervoers- of verblijfskosten zijn desgevallend voor rekening van de reiziger. De reiziger heeft geen recht van restitutie van een deel van de reissom als gevolg van deze wijzigingen. Ook kan de reiziger geen schadevergoeding eisen als gevolg van zogenaamde “verloren dagen”.

•  Mari Mari Travel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade waarvoor reis- en/of annuleringsverzekeringen de kosten dekken.

•  Hoewel Mari Mari Travel u als klant en uw eigendommen met zorg zal behandelen, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden voor verlies, schade aan of diefstal van persoonlijke bezittingen, verwondingen of overlijden. Het is daarom verplicht om tijdens het reizen over een uitgebreide reisverzekering te beschikken aangepast aan de reis en persoonlijke situatie.

Website

•  Mari Mari Travel geeft toestemming aan u om de inhoud van deze website te bekijken, te downloaden en af te drukken, mits u deze inhoud alleen voor persoonlijke, privé en niet-commerciële doeleinden gebruikt. De website is onderworpen aan copyright. In alle andere gevallen heeft u eerst schriftelijke toestemming nodig van Mari Mari Travel. 

•  Mari Mari Travel kan helaas geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor de gevolgen van foutieve en/of gewijzigde informatie.

U en uw medereizigers, verklaren automatisch, bij boeking, akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden.

 

Copyright © 2018 – 2020 Mari Mari Travel
Ontwikkeld en onderhouden door
Mari Mari Travel | Privacy

Uw Zuid Amerika reisspecialist
24/7 Assistentie
Volledige service + advies op maat

Copyright © 2018-2020 Mari Mari Travel
Ontwikkeld en onderhouden door Mari Mari Travel | Privacy